Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.

Tájékoztató

A tartós hideg idő miatt a TRV Zrt. szolgáltatási területén megnövekedett vízigény túlszárnyalja a valaha mért legnagyobb nyári kánikulai vízfogyasztás értékeit. A megnövekedett napi vízigény az elmúlt egy hétben meghaladta a jászladányi vízmű tisztítási kapacitását is. Az eltelt időszak nagymértékű túlfogyasztása miatt a településen csökkent a víznyomás és akadozott a vízszolgáltatás. A technikai problémát sikerült elhárítani, a vízellátás a helységben újra folyamatos.

Január 20-tól az önkormányzat segítségével, a TRV Zrt. nyolc szakembere végzi azoknak a lakatlan ingatlanoknak és a figyelmetlenség következtében elfagyott vízmérőknek a felkutatását, melyek miatt megnőtt az elfolyt vízmennyiség a településen. Mivel a lakatlan ingatlanokra nem megoldott a szakemberek bejutása, ehhez a munkához kérjük a lakosság segítségét is. Minden felhasználó ellenőrizze saját vízmérőjét, fagycsapját, figyelmeztesse erre a szomszédot is, illetve amennyiben lakatlan ingatlannal telekhatáros, kérjük, keressen ott is olvadás, vízbuzgár nyomokat. Amint ilyet látnak, jelezzék azonnal a helyi kollégáknak!

A TRV Zrt. felhívja a felhasználói figyelmét arra is, hogy még most is érdemes a szükséges védelmet kialakítani, annál is inkább, mert a megrongálódott vízmérő pótlásának, szerelésének, továbbá hitelesítésének költségeit köteles a Felhasználó a Szolgáltatónak megtéríteni. A téliesítésről megtalálhatók a TRV ZRT. praktikus tanácsai és főbb tudnivalók a társaság honlapján is.

Vízmérő-elfagyás észlelése esetén jelezze azt, az alábbi Jász-Nagykun-Szolnok megye területéről átmenetileg hívható hibabejelentő telefonszámon: 70/399-53-18, vagy a Call Center +36 40/180-124-es telefonszámán.