TOP-1.4.1-15


 

Letölthető dokumentumok:

 


2017 | szeptember| 04.

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

MEGKEZDŐDÖTT JÁSZLADÁNY PETŐFI ÚTI ÓVODÁJÁNAK ÉS BÖLCSŐDÉJÉNEK FEJLESZTÉSE

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat TOP-1.4.1-15-JN1-2016-00034 azonosító számon nyilvántartott „Óvodai és bölcsődei szolgáltatások fejlesztése Jászladányban” című pályázata a Széchenyi 2020 program keretében 170 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósul meg, mely 100%-os támogatási intenzitású finanszírozás.

A projekt keretében Jászladány településen az óvodai és bölcsődei szolgáltatások épületének felújítására, átalakítására és bővítésére kerül sor.

A Jászladányi Óvoda és Bölcsőde Petőfi úti telephelyén a jelenleg 5 épületrészből álló 6 csoportos óvodai és 1 csoportos bölcsődei intézmény „B” jelű épületében földszintes kialakítással 12 újabb bölcsődés gyermek elhelyezését és szakszerű gondozását lehetővé tevő átalakítás valósul meg.

Az intézmény hosszú távú fenntartásának biztosítása miatt az óvodai egységek és az adminisztrációs helyiségek felújítására, valamint a régi tornaszoba óvodai csoportszobává történő belső átalakítására is sor kerül. Jászladány gyermekintézményi fejlesztése lehetővé teszi a nevelési és gondozási szolgáltatás színvonalának emelését, a jelenlegi bölcsődei férőhelyhiány megszüntetését a szülői igényeknek megfelelően.

A TOP forrásból megvalósuló fejlesztés eredményeképpen a mindennapos mozgás megszervezésére új tornaszoba kialakítására is sor kerül, valamint az intézmény nevelési programjához kapcsolódó eszközbeszerzések is megvalósulnak. Az intézmény szakmai programjához illeszkedve egyéni fejlesztő helyiség létrehozása is megtörténik, ami a helyben élő kisgyermekek hátrányos helyzetének leküzdéséhez járul hozzá, valamint az iskolára való felkészítést is segíti. A projekt sikeres megvalósítása lehetővé teszi 150 fő óvodás és 26 bölcsődés korú gyermek kényelmes elhelyezését a Petőfi utcai intézményegységben, valamint hozzájárul az intézményi dolgozók munkakörülményeinek minőségbeli javításához és fejlesztéséhez. Az új bölcsődei férőhelyek kialakításának köszönhetően 2 új bölcsődei dolgozó munkahelyteremtése valósul meg.

A projekt megvalósításai határideje: 2017.07.01 – 2019.05.30

„A projektről bővebb információt a www.jaszladany.hu oldalon olvashatnak.”

További információ kérhető:

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.

Elérhetőség : telefon: +36/56-788-958

e-mail: teruletfejlesztes2016@gmail.com

 

.pdf formátum letöltése »»»»


Megvalósítás közben készült képek: