Egészségesebb ivóvizet kapnak a Jászság 11 településén élők

Közlemény

Egészségesebb ivóvizet kapnak a Jászság 11 településén élők

A Jászság 11 településén készültek el az ivóvízminőséget javító beruházások. A fogyasztókhoz a modern technológiának köszönhetően olyan tisztított víz jut el, amely mentes az egészségre káros vastól, mangántól, ammóniától, arzéntól és metántól.

A Jászság egyes területein elkészültek az ivóvízminőség javító technológiák. A településeken az ivóvíz-minőségjavító program keretén belül a beruházó Önkormányzatok új víztisztítási technológiát építtettek a közbeszerzési eljárás nyertesével. Az érintett települések: Jászdózsa, Jászfelsőszentgyörgy, Jászalsószentgyörgy, Jászapáti, Jászivány, Pusztamonostor, Jánoshida, Jászboldogháza, Alattyán, Jászkisér, Jászladány. A TRV Zrt. ezen településeken már az előírás szerinti tisztított vizet továbbítja a hálózatra, amely az ÁNTSZ és a MEO laborok folyamatos ellenőrzése alapján az Uniós előírásoknak is megfelel.
A lezárult ivóvíz-minőségjavító program óta az ÁNTSZ követelményeinek megfelelően, monitoring üzemben, az előírásoknak mindenben megfelelve üzemel a technológia. Ezt mutatják a folyamatosan végzett mintavételezések értékei is. Az új vízminőségi technológiák bevezetését követően az új rendszer beállásához némi idő szükséges, amelyről a TRV Zrt. az önkormányzatokkal közösen természetesen már korábban tájékoztatta a lakosságot.
A Társaság mindent megtesz annak érdekében, hogy fogyasztóinak kiváló minőségű ivóvizet szolgáltasson, ezért jelenleg is ütemezett hálózatmosatást tart a településeken, ahol a mosatást és fertőtlenítést követően megszűnik minden zavaró tényező.
A TRV Zrt az átmeneti időszakban a lakosság türelmét és megértését kéri.