Lakossági Felhívás!

Az elmúlt évek alapján a jelenlegi fűtési szezonban jelentősen megnőtt a kéménytüzek száma a szilárd tüzelőberendezést használó háztartások körében.

Ennek fő oka, a nem megfelelő tüzelőanyag használata és a kémények karbantartottságának hiánya, amely főképp a fűtési költség csökkentése érdekében tesznek. Ez azonban jogszabályba ütközik, de környezetszennyező, egészségkárosító és a kéményekben életveszélyes helyzetet is teremthet!

A háztartási hulladékok elégetését a levegő védelméről szóló 306/2010.(XII.23.) Korm. Rendelet tiltja a rendelet alapján háztartási tüzelőberendezésben kizárólag a papírhulladék és veszélyesnek nem minősülő, kezeletlen, száraz fahulladék égethető el. Az előírások megsértőivel szemben a környezetvédelmi hatóság eljárást indít és bírságot szabhat ki.

Ezért felhívjuk a Tisztelt lakosság figyelmét, hogy a légszennyezés, a szénmonoxid-mérgezés és a kéménytüzek elkerülése érdekében mindenki a megfelelő tüzelőanyagot használja, és biztosítsa a kéményseprők részére a rendszeres ellenőrzést és tisztítását!

Fózer Tibor tűzoltó ezredes
Kirendeltség-vezető