Közösségi felmérés – TOP-5.3.1-16-JN1-2017-00003

Kedves Válaszadó!

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóság, mint Támogató a Terület és Településfejlesztési Operatív Program (a továbbiakban: TOP) keretén belül TOP-5.3.1-16 jelű, A helyi identitás és kohézió erősítése tárgyú felhívást tett közzé, melyre a Jászapáti Városi Önkormányzat, mint Kedvezményezett TOP-5.3.1-16-JN1-2017-00003 azonosítószámon regisztrált, 2017. augusztus 23-án befogadott támogatási kérelmet nyújtott be konzorciumi formában. A Támogató 2017. december 20-án kelt támogatási döntése szerint a 9 település összefogásával megvalósuló projekt 87.167.350 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A konzorcium vezetője a Jászapáti Városi Önkormányzat.

A pályázat sikeres megvalósítása érdekében módszertani-szakmai tanácsadást, támogatást nyújt az EFOP-1.3.1-15-2016-00001 azonosítószámú “Cselekvő Közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” című kiemelt projekt, mint a jelen projekt együttműködő partnere által biztosított kulturális közösségfejlesztő mentor.

A pályázat célja a helyi közösségek fejlesztése elsősorban a települések, településrészek, térségek közösségi kezdeményező- és cselekvőképességének fejlesztése, a közösségi szerepvállalás erősítése, illetve a helyi igényeken, lehetőségeken alapuló közösségi munka hatására az érintett emberek is együttműködjenek a problémák megoldásában, hiszen a mikrokörnyezetünk pozitív változásaiért mi is felelősek vagyunk.

A pályázatban megvalósítandó programok, akciók, tevékenységek célja, hogy a beavatkozások eredményeként fejlődjön a közösség tagjainak egymás iránti felelősségtudata, a helyi civil társadalom megerősödése segítse a helyi közösségi konfliktusok megoldását és az önálló cselekvési képességek erősítését, erősödjön a civil aktivitás, kialakuljanak, illetve megerősödjenek a szükséges kompetenciák, az önkéntesség, a helyi identitás, valamint a településhez, településrészekhez, térséghez való kötődés.

A kérdőív kizárólag a TOP-5.3.1-16-JN1-2017-00003 azonosítószámú pályázati program megvalósításának elősegítésére készült.

A kérdőív kitöltése önkéntes és név nélkül történik. A kiértékelésük során kapott eredmények, információk jelen pályázati program keretében, a fenti célok megvalósítása érdekében kerülnek felhasználásra.

Kérdőív kitöltéséhez kattintson ide!